Gyerekeknek karácsonyra...

  • 2017.12.01.
  • 1

Egy egészen kis dolgot kérek most tőled: nézz szét a lakásodban, és keress olyan játékot, plüssfigurát, gyerekruhát, amire már nincs szükségetek, de még használható, jó állapotú. Tudok egy jó helyet nekik!
Két vagány srác, Szasó (Szabó Pál) és Gábor (Kovács Gábor)  minden évben gyűjtést szervez, és olyan gyermekekhez juttat el ajándékokat, akik a karácsonyukat kórházban vagy gyermekotthonban töltik. Egy blogger ismerősöm barátai ők, tőle hallottam róluk és az adománygyűjtésről, ezért írok most róla.
December 15-ig gyűjtik az ajándékokat a kicsiknek, az átadással kapcsolatban írj nekem a sweethome.gasztroblog@gmail.com e-mail címre (vagy facebookon, ahogy kényelmesebb )!

És hogy miért teszik ezt?
Mindketten apukák, mindkettőjük gyermekei voltak már kórházban. A kórházi gyermekek ajándékozását és az adománygyűjtést Szasó kezdte, miután látta, hogy karácsonykor sok gyerekhez még csak be sem mentek a szülei. Valószínűleg volt rá okuk, de egy kisgyermeknek ez nem vigasz… Egy nem várt ajándék viszont igen.

Először a közeli ismerősöknél vetették fel, hogy mi lenne, ha összedobnának néhány ajándékot a kórházban karácsonyozó gyerekeknek, majd az ismerősöknek köszönhetően egyre nőtt a kezdeményezés, egyre több emberhez jutott el. Évről évre egyre több az adomány, így most már nemcsak kórházba, de gyermekotthonba is tudnak ajándékokat szállítani, és ezzel mosolyt csalni azoknak a gyerekeknek az arcára, akiknek nehéz a karácsonya. Ez igazán nagy dolog, és rengeteg munka van mögötte – gondoljatok bele, mennyi szervezéssel, logisztikával jár az ajándékok begyűjtése, feldolgozása és a gyerekekhez való eljuttatása…
Bal oldalt Kocsis Gábor háromgyerekes apuka, jobb oldalt Szabó Pál (Szasó) kétgyermekes apuka
Gyűjtés közben – a háttérben ez mind-mind ajándék

Segíts Te is, egy egészen apró dologgal a kórházban karácsonyozó gyerekeknek: küldj néhány játékot, ruhát, bármit, ami egy gyereknek megfelelő ajándék december 15-ig (eddig tart az adományok gyűjtése). A részletekkel kapcsolatban írj nekem a facebook oldalamon vagy a sweethome.gasztroblog@gmail.com e-mail címen!
A gyerekek és a srácok nevében is köszönöm a segítséged!
(A bejegyzésben szereplő képek forrása: Szabó Pál Szasó Facebook, Őszi Szilvia Facebook, Kocsis Gábor Facebook)