Gyors gesztenyetorta

  • 2016.12.23.
  • 0

Villámgyorsan elkészíthető süti receptet keresel? Megtaláltad, ez a gesztenyetorta nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Elronthatatlan, és még finom is! Gyors gesztenyetortaHozzávalók:a piskótához:3 tojás3 ek. cukor2 ek. liszt1 ek. kakaópora krémhez:250 g gesztenyepüré (kiolvasztva, de hűtőhidegen)250 ml hideg tejszína tetejére:50 g étcsokoládéaki szereti, tálaláskor tehet még rá tejszínhabotElőször a piskótát készítjük el: a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Egyesével hozzáadjuk a cukrot, géppel ezt is jól elkeverjük, majd szintén egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját is. Ekkor félretesszük a gépet, mert a száraz hozzávalókat csak óvatosan keverjük a habhoz, nehogy összeessen a szépen felvert tojáshab.A lisztet és a kakaóport a hab tetejére szitáljuk, és körkörös mozdulatokkal óvatosan elkeverjük.A tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába vagy piteformába töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (akkor van kész, ha a tésztába szúrt tű teljesen tisztán jön ki belőle). A kész piskótát félretesszük hűlni.A tejszínt habbá verjük, majd több részletben, kézzel kicsit összemorzsolva hozzákeverjük a gesztenyemasszát. A krémet a piskóta tetejére halmozzuk, és egyenletesen elterítjük.A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és villával csíkokat csurgatunk a süti tetejére. 

Kövess facebookon, hogy ne maradj le egy finomságról sem!