Gasztroajándék " csokis-vörösáfonyás süti üvegben

  • 2016.12.04.
  • 3

Ti készültök már a karácsonyra? Már nagyon a nyakunkon van, és bár a karácsony (jó esetben) nem az ajándékozásról szól, azért abban szerintem egyetérthetünk, hogy adni és kapni is jó. Ha nagyon nincs ötletünk, akkor gondolkodjunk gasztroajándékban – ezzel szinte mindenkinek örömöt szerezhetünk, csak arra figyeljünk, hogy sós vagy édes, csokis vagy gyümölcsös finomságot szeret jobban az illető, és követ-e valamilyen diétát. Adhatunk kész sütit, müzlit vagy ropogtatnivalót, de összeállíthatunk egy „félkész” csomagot is, mint ez a fullos forrócsoki csomag, vagy egy olyan keveréket, amiből az ajándékozott hipp-hopp elkészítheti a sütijét, akkor, amikor ő szeretné.Most egy ilyen süticsomag receptjét mutatom meg, aminek külön előnye, hogy az üvegben szinte mindent előre összekészítünk, csak egyetlen hozzávalót (egy bögre tejet) kell hozzáadni, nincs semmiféle „kemény habbá verjük a tojásfehérjét” és társai. Könnyen és gyorsan elkészíthető, időhiányosoknak vagy a sütéssel hadilábon állóknak is jó ajándék. Csak tejet kell hozzákeverni, áttölteni egy kenyérformába (vagy őzgerincbe, muffinformába, amibe szeretnénk), betolni a sütőbe, megvárni míg kisül, a lakásban finom frissensült sütiillat lesz, és már ehetjük is! Ez a süti elsősorban csokiimádóknak fog tetszeni, de a recept jól variálható, kakaó helyett tehetünk bele 1-2 teáskanál fahéjat, mézeskalács fűszerkeveréket vagy fél rúd vanília kikapart magjait, csokiból amilyet szeretnénk, de helyette dió vagy mogyoró is kerülhet bele, és a vörösáfonya helyett is lehet bármilyen aszalt gyümölcs. Alakítsd olyanra, amilyenre szeretnéd!Csokis-vörösáfonyás süti üvegbenHozzávalók:1 db 720 ml-es üveg (általában ekkorában van pl. a méz és a meggybefőtt is)175 g liszt3 csapott tk. sütőpor2 ek. átszitált kakaópor100 g cukor75 g vörösáfonya50 g étcsokoládé apró kockákra vágvaA liszthez keverjük hozzá a sütőport, és tegyük az üveg aljára. Erre rétegezzük a többi hozzávalót a fenti sorrendben, ügyeljünk arra, hogy a rétegek minél vízszintesebbek legyenek, hogy szépen különválva látszódjanak. Zárjuk le az üveget, díszítsük, és ne felejtsük el mellékelni az elkészítési utasítást (ezt nyomtatható pdf-ben innen töltheted le)!Tipp: Az ízeket könnyen variálhatjuk: az étcsoki és vörösáfonya helyett tehetünk bele fehér csokit és aszalt szilvát, diót és vegyes aszalt gyümölcsöt, a kakaópor akár ki is hagyható – a süti úgy variálható, ahogy szeretnénk! Arra kell csak figyelni, hogy a mennyiséget ne növeljük, mert a receptben leírt összetevők pont kitöltik a 720 ml-es üveget. 

Kövess facebookon, hogy ne maradj le egy finomságról sem!