Barackos-müzlis pohárdesszert vaníliafagyival

  • 2016.08.28.
  • 5

Igazi nyárbúcsúztató uzsonna! Nagyon szeretem a gyümölcsös müzlikeveréket, azt a fajtát, amiben nemcsak mazsola, hanem többféle gyümölcs is van, a kedvencem benne a szárított banánszelet – na meg az, hogy többféle gabona keveréke van a müzliben. Az ilyen keverék müzliben az a legjobb, hogy már önmagában elég változatos ahhoz, hogy ne nagyon legyen benne két egyforma ízű kanálnyi adag – viszont mostanában elég sokat ettem ilyet (a munkahelyemen ez a tartalék dugikajám, tej a kávé miatt mindig van, ezért ha éhes vagyok, ez tuti megoldás a problémára), és hát ahogy azt mondani szokták, jóból is megárt a sok. Pontosabban ebben az esetben ártani nem árt, csak épp magában (magyarul tejjel/joghurttal) már uncsi volt.Ezért úgy gondoltam, hogy ha legközelebb ilyet eszek, feldobom egy kis gyümölccsel, mert ha a zabkásával csodát művel a tetején a gyümölcs (sokkal finomabb, ha egy jó adag apróra vágott barackkal, almával vagy banánkarikákkal meg van pakolva), akkor a müzlivel se lehet rossz. Aztán kb. ezzel egy időben kaptam ajándékba vaníliakrémmel töltött puffasztott kukorica rudacskákat (becses nevén töltött extrudált kukoricapehely rúd), és innen már csak a fagyi választott el a tökéletes gyümölcsös-müzlis pohárkrémtől – ami viszont annyira jó, hogy megéri megmutatni másnak is. A kukoricás rudacska helyett jó a sima ostyarúd is természetesen, a puccos hatás eléréséhez az a lényeg, hogy legyen benne valamilyen szép és finom kiegészítő – és ezt csak azért mondom, mert fogalmam sincs, hol lehet ilyen kukoricás rudacskát beszerezni, én pont azért kaptam, mert még nem láttam ilyet, és imádom az ilyesmiket kipróbálni! Nagyon fincsi egyébként, két rudacska volt egy zacsiban, a belseje vaníliakrémmel van töltve, de más ízekben is létezik.Higgyétek el, egy ilyen csini pohárdesszertet elkészíteni nem igazán kerül több időbe, mintha külön ennénk müzlit és gyümölcsöt uzsonnára, viszont sokkal jobban néz ki, és van egy kis puccos, #nyaraljotthon-os fílingje is – ráadásul nagyon finom és egészséges. És ezen a meleg hétvégén mindenkinek jól jön egy hűsítő finomság!Barackos-müzlis pohárdesszert vaníliafagyivalHozzávalók:(1 személyre)fél pohár (kb. 75 g) natúr joghurtfél pohár müzlikeverék (én gyümölcsöset tettem bele)1 barack2 gombóc vaníliafagylaltdíszítéshez töltött extrudált kukoricapehely rúd vagy ostyarúdA joghurtot a müzlivel összekeverjük.A barackot meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.A joghurtos müzlit és a barackot felváltva egy pohárba rétegezzük, egy kanál nyelével helyet csinálunk a kukoricapehely- vagy az ostyarudaknak, majd beleszúrjuk azokat, végül a tetejére gombócoljuk a vaníliafagyit, és már fogyaszthatjuk is a hűsítő pohárdesszertet. 

Kövess facebookon, hogy ne maradj le egy finomságról sem!