Banánjégkrém eperlekvárral " 3 hozzávalóból

  • 2016.08.14.
  • 4

Még van néhány meleg hetünk a nyárból, ezért összedobtam egy jó kis gyümölcsös ízű jégkrémet, mielőtt az ősziesebb ízű fagyikra váltanánk.A jégkrémek a szokásos rohanás jegyében születtek, vagyis más elfoglaltságok miatt egy nagyon gyors megoldást kellett találnom valami hűsítő finomság elkészítésére. Ja, és akciós volt a banán. Vettem még mellé egy joghurtot (görög joghurttal célszerű készíteni, mert ez a krémessége miatt finomabbra fagy), és az egészet feldobtam egy kevés lekvárral, hogy érdekesebb legyen.A lekvár mennyiségével óvatosan: ez kristályosra fagy (akármilyen sűrűre főztük), a gyümölcs víztartalma miatt. Nem fogjuk tudni csodaszép vízszintes rétegekben adagolni a banános részt és a lekvárt, mert a lekvár sűrűbb, és össze-vissza le fog süllyedni, de ez nem baj, mert szép márványos minta fog kirajzolódni a végén – mint ahogy a képen is láthatjátok. Egyébként minden formába két réteg eperlekvárt tettem, de ez a képen nem annyira látszik, csak a takarásban lévő középső jégkrémen, meg egy nagyon kicsit a bal oldalin, hogy a banános réteg mögött van valami sötétebb is – ezen is látszik, hogy milyen szépen keveredik a két réteg saját magától.Banánjégkrém eperlekvárralHozzávalók:(5 jégpophoz)1 banán180 g (1 kis pohár) görög joghurt4-5 ek. házi eperlekvár (más lekvárral is készíthetjük, pl. málna- vagy baracklekvárral is nagyon finom lehet)A banánt és a joghurtot összeturmixoljuk.Előkészítjük a jégkrémformákat, és kb. félig töltjük a banánturmixszal, majd belepötyögtetünk 2 teáskanál lekvárt (a lekvár részben lentebb fog süllyedni, mert sűrűbb, de ez nem baj). Erre újra banánturmixot öntünk, annyit, hogy majdnem tele legyen a forma, majd ismét 2 teáskanálnyi lekvárt teszünk bele. Ha ezzel nem lett tele a forma, töltsük fel banánturmixszal.Tegyük a megtöltött formákat a fagyasztóba, legalább egy éjszakán át fagyasszuk. 

Kövess facebookon, hogy ne maradj le egy finomságról sem!