Málnás-túrós pohárkrém

  • 2015.06.28.
  • 9

A málna a kedvenc gyümölcsöm, amit úgy néz ki hogy valaki kineszelt, mert múlt héten kaptam egy kis vödörnyi málnát. Egy része úgy ahogy van, magában elfogyott, másik része zabkása tetején végezte, néhányan pedig egy kis túróval keveredve poharakba kerültek. Gyakorlatilag perceken belül kész volt az egész, csak a fotózás-mániám miatt kellett várni arra, hogy megkóstolhassuk a végeredményt. Lágy túrókrémmel és zabkeksszel rétegeztem a málnát. Igazán jó kis hármas ez így, a túró és a málna egyébként is nagyon megy egymáshoz, de hogy ne legyen unalmasan krémes az egész, tettem bele egy kis ropogós zabkekszet – méghozzá gyümölcsöset, mert az összes verzió közül szerintem ez a legérdekesebb. Nagyon finom lett, már csak azért is, mert egy kis vanília is volt a krémben, és az nálam most szintén nagy kedvenc – még ha nem is olyan régi a barátságunk, mint a málnával. És ami a mostani életszakaszomban nekem a legfontosabb: szupergyorsan elkészült ez a négy szép pohár: krémet kever, kekszet tördel, málnával rétegez – ennyi volt az egész. Most van málnaszerzon, dobjátok össze ti is ezt a szuper kis desszertet, mert a málnás-túrós párosítás a legjobb a világon!Málnás-túrós pohárkrémHozzávalók:250 g túró250 g tejszínes krémsajtcsipetnyi vaníliaporcukor ízlés szerinti mennyiségben100 g gyümölcsös zabpelyhes keksz (2 kis csomag)egy pohárnyi málnaA túrót, a tejszínes krémsajtot, a vaníliát és a porcukrot egy tálban jól elkeverjük.A kekszet kisebb darabkákra tördeljük.A kekszet, a málnát és túrókrémet 4 pohárba rétegezzük az alábbi sorrendben:kekszmálnatúrókrémkekszmálnatúrókrémkekszmálnaHidegen tálaljuk.