Letti szelet

  • 2014.09.21.
  • 0

Nagyon finom omlós sütemény. Vendégváróként tökéletesen megállja a helyét!:)Hozzávalók:Tészta:250 g puha vaj100 g cukor1,5 ek kakaó (cukrozatlan)2 tk fahéj2 tojássárgája0,5 cs. sütőpor1 cs. vaníliáscukor60 g darált dió30 ml krémlikőr3 ek tejföl600 g lisztKrém:8 dl tej200 g cukor3 tojás3 cs. vaníliás cukor3,5 cs. vaníliás puding200 g puha vaj1 dl krémlikőr4 ek tejszín60 g tejcsokoládéElkészítés:A tejben keverjük csomómentesre a tojást, a cukrot, és a végén a vaníliás pudingport.
Folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.Még melegen keverjük hozzá a puha vajat.Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a krémlikőrt és a tejszínt.A tésztához a vajat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a kakaóport, majd a sütőport, és kavarjuk csomómentesre.Adjuk hozzá a darált diót, a tejfölt, és a krémlikőrt.Adagoljuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk belőle puha tésztát.Osszuk 4 egyenlő részre a tésztát, és egy 25x35 cm-es tepsi alján süssük készre 180°C-on 8 percig.
Ha kihűlt a tészta, a krém 1/4-ével kenjük meg, és a tetejét szórjuk meg reszelt csokival.Így rakjuk össze a tésztát úgy, hogy az utolsó lapot is kenjük meg krémmel, majd díszítsük reszelt csokival.Fedjük le, és rakjuk hűtőbe kb. egy napig.Nehézség: közepesElkészítési idő: 2 óra + 1 nap hűtésSütési idő: 4x8 percSütési hőfok: 180°CJó étvágyat hozzá!:)