Körtés-túrós-karamellás pite

  • 2013.08.12.
  • 3

Ugyan még nem sikerült beszereznem fehér kerámiás pitetálat, de már pitelázban égek.
Hétvégére volt egy guru torta megrendelésem, így az abból kimaradt karamellt most nyugodt szívvel felhasználtam. (Csakhogy legyen indok a sütésre. :P)Mamám meg hozott 4 db érett körtét, így mindenképpen valamilyen körtés sütit kerestem, így esett a választásom erre a receptre.Ezzel a sütivel itthon nagy sikert arattam, mindenkinek nagyon ízlett, nagyon örülök neki!!:))
Bár sajnos a képek most nem sikerültek valami jól.. :( Majd legközelebb:))Hozzávalók(26 cm-es tortaforma):Tészta:300 g liszt150 g hideg teavaj60 g cukor1 tojásTöltelék:40 g vaníliás pudingpor3 dl tej90 g cukor250 g túróbaracklekvár3-4 érett körteTetejére:cukorhabtejszínElkészítés:A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojást.
Gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva félórára rakjuk a hűtőbe.A tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. Ha szükséges a szélét vágjuk egyenesre.A pudingporból, cukorból és a tejből főzzünk pudingot, majd hűtsük langyosra.A langyos pudingba a túrót botmixerrel keverjük össze.
Egyenletesen oszlassuk el a túrókrémet a tésztán.Kenjük meg a túró tetejét baracklekvárral.A körtét daraboljuk fel, majd helyezzük a tésztára.Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 35 percig.Amíg sül, készítsük el a karamellt.A cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a tejszínt és olvasszuk fel benne a karamellt, hogy folyós legyen.A megsült tészta, tetejére csurgassuk a karamellt és egyenletesen oszlassuk el rajta.Elkészítési idő: 1-1,5 óraSütési idő: 35 percSütési hőfok: 180°CNehézség: könnyű