Mille feuille

  • 2018.02.16.
  • 5

Évek óta sütöm, úgy hogy már megérdemelt egy normális képet magáról :)Szerintem nagyon villantós süti, ráadásul szinte alig van vele munka.Az eredeti receptet Mautner Zsófi
könyvében
találtam.Hozzávalók:1 csomag leveles tészta( 270 g )1 ek porcukorKrém:2 dl tej26 g étkezési keményítő2 tojássárgája65 g porcukor1 vanília rúd kikapart magjakéshegynyi vaníliapaszta
csipet só250 g mascarponeElőször a krémet készítjük el: A tejet a vanília rúd kikapart magjával feltesszük melegedni, de ne forrjon.Közben a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a keményítővel, a csipet sóval.A tejet óvatosan hozzáöntjük a tojássárgás masszához közben azt állandóan kevergetjük, végül az egészet visszaöntjük a lábosba és addig főzzük míg besűrűsödik.Tetejére rakunk egy fóliát hogy ne bőrösödjön és kihűtjük.A mascarponét kivesszük a hűtőből, mert csak akkor lehet szépen keverni ha szobahőmérsékletű.Ha kihűlt a krém, összekeverjük a mascarponéval és betesszük a hűtőbe dermedni.A leveles tésztát kibontjuk és 10 db egyforma téglalappá vágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a téglalapokat, tetejüket megszórjuk kevés porcukorral, ráteszünk még egy sütőpapírt és egy ugyanakkora tepsit.Ez nehezékként kell rájuk hogy a lapok szép vékonyak maradjanak.180 fokon 15-20 perc alatt addig sütjük őket amíg szép borostyán színűk nem lesz.Összeállítjuk a sütit: egy téglalap, krém ( habzsákból lehet szép gombócokat nyomni ) még egy lap, még nyomunk rá egy kis krémet, porcukorral meghintjük, ízlés szerint dekoráljuk, én epret és natúr pisztáciát szórtam rá.

Címkék

Eper Húsvét