Kinder country torta

  • 2018.01.04.
  • 2

Ünnepek előtt készült még ez a torta, egy kedves ismerősöm kért meg hogy csináljak a párja 30. szülinapjára egy ilyet.Harmadszorra készítettem már, de nem lehet megunni szerintem annyira jól néz ki :)Az eredeti receptet
ITT
találtam. Egy kis német-magyar szótár és már meg is volt a receptem a kívánt nyelven :)Kicsit növeltem a csokik számát, hiszen abból sosem elég.Hozzávalók:2 db 18 centis formáhozTészta:3 db tojás230 g cukor200 ml olaj100 ml tej125 g natúr joghurt300 g liszt50 g holland kakaópor1 csomag sütőporcsipet sóKrém:12 db Kinder Country csoki500 g mascarpone200 ml habtejszínDekor:150 g étcsoki2 ek olaj4 db Kinder Country csokipuffasztott rizsA tojásokat egy csipet sóval felverjük, közben apránként adagoljuk hozzá a cukrot.Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a joghurtot, alaposan elkeverjük majd beletesszük a száraz alapanyagokat.A masszát igazságosan elosztva két, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.Még langyosan levesszük róla a tortaformát és a tetejére állítjuk, ezzel eltüntetjük a púpot a tetejéről.Hagyjuk őket teljesen kihűlni.Addig elkészítjük a krémet: a Kinder Country csokikat gőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponéval.A habtejszínt felverjük és belekeverjük a mascarponés krémbe.A kihűlt tortalapokat ketté vágjuk.Egy 10 centi magas tortagyűrűben elkezdjük rétegezni:
lap-krém-lap-krém-lap-krém-lap.( Tortagyűrű hiányában a tortaformákat az aljuk nélkül, bekapcsolt állapotban. szigszalagozzuk össze. Kipróbált módszer :) )A tortát minimum 4 órára de inkább egy éjszakára rakjuk hűtőbe.Másnap az étcsokit olvasszuk fel az olajjal, kenjük meg vele a torta tetejét, az oldalánál kanállal kicsit le is húzhatjuk a csokit, majd dekoráljuk kedvünk szerint.Egy csoki a tetejébe, egy az oldalába, a többit daraboljuk fel és szórjuk meg vele a tetejét meg puffasztott rizzsel is.

Címkék

Torták