Csokoládé mousse

  • 2018.01.12.
  • 9

A tökéletes mousse! Habos, légies, könnyű, fenomenális, esküszöm!! :)Az eredeti recept:
itt.Tényleg fontos hogy jó minőségű csokoládét vegyünk, és 60-70 %-os legyen..Én az alapreceptet készítettem el, amit lehet fokozni szinte bármivel, pl kávéval, naranccsal, chilivel, különböző fűszerekkel... majdnem bármivel :)Hozzávalók:kb 7-8 db csatos üveghez
200 g étcsokoládé6 tojássárgája7 tojásfehérje
2-3 ek porcukor ( opcionális )1 dl tejszínA csokit vízgőz fölött megolvasztjuk.A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd hozzácsorgatjuk az olvasztott csokit.A fehérjékből kemény habot verünk és ezt is beleforgatjuk.Poharakba töltjük és minimum egy éjszakára, vagy 24 órára hűtőbe tesszük.