Karácsonyi narancslekvár

  • 2017.12.18.
  • 2

Többek közt ezzel a narancslekvárral lepem meg a családot Karácsonyra... ha leszámítjuk a narancs héjazását, akkor bátran állítom hogy gyors ajándék lehet belőle... és milyen finom!!! :)2 kg narancsot vettem, ennek a pucolt mennyisége kb 1600-1650 g, pont ennyire van szükségünk a befőzőcukorhoz.Hozzávalók:kb 4 db 250 ml-es üveghez1650 g narancs( ez már héj nélkül)500 g 3:1-ben befőzőcukor3 db fahéjrúd
2 db csillagánizs6 db szegfűszegA narancsokat megmossuk és meghámozzuk.Én először aprítógépben, majd botmixerrel pürésítettem.Egy nagy lábosba tesszük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a fűszereket.Innentől kezdve a cukor hátoldalán lévő utasításokat követjük:nagy lángon elkezdjük felforralni a lekvárt, majd forrástól számított 3 percig főzzük.Kiszedjük belőle a fűszereket, és csírátlanított üvegekbe töltjük.