Tripla csokis sajttorta

  • 2017.11.26.
  • 0

Még egy fantasztikus sütés nélküli sajttorta... imádom ezt a receptet mert nagyon kevés idő alatt lehet szerintem tök látványos desszertet csinálni :)Még egy nagy előnye hogy 1 éjszakát állnia kell a hűtőben, szóval még előre is dolgozik az ember, utána már csak dekor és kész is... :)Az ötletet
innen
néztem, de itt ott változtattam rajta.Hozzávalók:1 db 20 cm-es tortaformáhozKekszes réteg:200 g vajas keksz100 g vajKrém:500 g mascarpone300 ml habtejszín100 g étcsoki100 g tejcsoki100 g fehércsokiTetejére:50 g étcsoki200 ml habtejszínA kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, a kettőt összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk.A mascarponét kivesszük a hűtőből, mert szobahőmérsékletű mascarponéval a legkönyebb dolgozni.Megolvasztjuk az ét,- a tej- és a fehércsokit is, hagyjuk teljesen kihűlni őket.A habtejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a mascarponéval és elharmadoljuk a krémet.Az egyikbe keverjük az olvasztott és már kihűlt étcsokit és rákenjük a kekszes alapra.Hűtőbe tesszük 5 percre.Ezután a második adag krémbe keverjük a megolvasztott tejcsokit, az étcsokis krémre kenjük és 5 percre hűtőbe tesszük.Végül a maradék krémbe keverjük az olvasztott fehércsokit és a torta tetejére kenjük a krémet.Fontos hogy a csokik teljesen hűljenek ki, nehogy csomós legyen a krém a meleg csokitól.A tortát 1 éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap olvasztott étcsokival áthúzzuk a tetejét és felvert tejszínhabbal díszíthetjük.