Creme brulee pite

  • 2017.11.24.
  • 9

Juhúú 1 hónap és karácsony!! Ennek örömére elkezdek pár receptet felrakni, az első rögtön egy szuper pite ami az egyik kedvencem lett... imádtam kopogtatni a tetején a cukrot :))Az eredeti ötlet és a krém receptje
innen.Ez a tésztamennyiség elegendő 2 pitére, vagy 1 pitére és hozzá szaggathatunk ki pár dekorációt.Végül ajánlanám ezt a receptet Nórinak, aki az általános iskola óta nem változott semmit, kivéve hogy süt-főz és szereti a blogomat. :)
Hozzávalók:Tészta:300 g liszt200 g vaj100 g porcukor1 tk sütőporcsipet só1 tojássárgája1-2 ek tejfölKrém:150 ml tejszín150 ml tej8 tojássárgája100 g cukor1 ek étkezési keményítő1 zacskó vaníliás cukorTetejére:3-4 ek cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipót formázunk és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de bent maradhat egy éjszakát is.A tésztát kinyújtjuk, egy piteformába helyezzük, alját megszurkáljuk, ráteszünk egy sütőpapírt, arra jöhet egy kis nehezék. pl szárazbab és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.Levesszük a sütőpapírt róla és visszatesszük a pitét 10 percre.A maradék tésztából tetszőleges mintákat is szaggathatunk amivel díszíthetjük a pitét, de le is fagyaszthatjuk.A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a cukrokkal, a keményítővel hozzáöntjük a tejet és a tejszínt majd alacsony lángon sűrű krémmé főzzük.A krémet ráöntjük a tésztára és 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni.Tálalás előtt megszórjuk kristálycukorral amit egy karamellizáló pisztollyal rákaramellizálunk :)

Címkék

Karácsony