Barackos diós rugelach

  • 2017.11.09.
  • 4

Mautner Zsófitól hoztam egy nagyon klassz
receptet, kicsit zserbó ízvilág kis kiflikben... nagyon megszerettem őket.
Akár a karácsonyi aprósüti repertoárunkba is beilleszthetjük őket. :)Hozzávalók:24 dbTészta:120 g krémsajt120 g vaj3 ek cukorcsipet só150 g lisztTöltelék:50 g barna cukor2 ek sima cukor2 tk fahéj100 g dió durvára vágva6 ek baracklekvárTetejére:1 db tojás2 ek tejkevés fahéjas cukorA szobahőmérsékletű vajat és a szintén szobahőmérsékletű krémsajtot összekeverjük a cukorral, a sóval és a liszttel.Egy elég ragadós tésztát kapunk, amit egy éjszakára hűtőbe teszünk.A töltelékhez összekeverjük a diót a cukrokkal és a fahéjjal.A tésztát megfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk egy kb 20 cm átmérőjű körré és megkenjük a lekvár felével, majd megszórjuk a cukros dió felével.12 darabra vágjuk és feltekerjük.A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tojás és tej keverékével, megszórjuk fahéjas cukorral és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.

Címkék

Karácsony