Orosházi banánlevél

  • 2017.09.20.
  • 4

Ilyen esős időben nincs is jobb szerintem mint kelt tésztát sütni, legalábbis engem ez mindig erre inspirál :)Limara orosházi banánlevelét amúgy is ezer éve kinéztem már magamnak... és az idő is megjött hozzá :)Megpróbálom normálisan leírni a formázását, de az eredeti receptnél képekkel is illusztrálva van.Az eredeti recept a fázisfotókkal együtt pedig
ITT
érhető el.Hozzávalók:12 db-hozTészta:500 g lisztcsipet só3 ek cukor200 ml tej200 ml habtejszín25 g élesztő1 tojássárgájaTöltelék:100 g puha vaj2 ek porcukor1 ek kakaópor / 2 tk fahéjA tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval.A tejet és a tejszínt meglangyosítjuk együtt és belemorzsoljuk az élesztőt.Nem kell felfuttatni, csak elkeverjük benne.Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a tojássárgáját is és kidagasztjuk a tésztát.Hagyjuk 1 órát kelni.Addig kikeverjük a töltelékeket.Én kétfélét csináltam:A kakaóshoz a vaj felét kikeverjük 1 ek porcukorral és 1 ek kakaóporral.A fahéjashoz a baj másik felét kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal.Ha megkelt a tészta, 12 db gombócot formázunk belőle és 10 percig pihentetjük.Az egyik gombócot kör alakúra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük mint egy bejglit.A tetejénél ejtünk egy kb 2-3 centis vágást, ezt ugyanúgy megcsináljuk az aljánál is csak hosszabban.A kis bevágást kifordítjuk, majd az alsó részt mellé hajtjuk.A többi gombóccal is ugyanígy járunk el.A banánleveleket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket megkenjük felvert tojással.180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sülnek meg.

Címkék

Kelt Tészta