Marcipán tökök

  • 2017.09.27.
  • 7

Süteményt, tortát, pitét dekorálni készítettem ezeket az édes kis tököket.Ha én meg tudtam őket csinálni, akkor bárki, ugyanis a kézügyességem majdnem egyenlő a nullával... de tényleg... Anyukámat is meg lehet erről kérdezni :)A biztonság kedvéért csináltam fázisfotókat is... a gömb végű eszköz simán helyettesíthető egy 4-es méretű ecsettel, a másik pedig egy kés tompa felével.Nagyon szépek lehetnek még pasztell barna színben, sötétzöld szárral. :)Mindkét fondant masszát a Glazur Shopból rendeltem, a sárga
itt, a zöld pedig
itt
érhető el. :)Hozzávalók:kb 15 db tökhöz250 g narancssárga marcipán / fondantkb 10 g zöld marcipán / fondant

1: A sárga marcipánból lecsípünk egy darabot és egy gömböt formázunk.2: Az ujjunkkal egy nagyon picit lenyomjuk.
3-4: A gömb végű eszközzel vagy egy 4-es méretű ecset végével egy picit beleszúrunk, hogy legyen helye a szárának.
5: A másik fajta mintázóval, vagy egy kés tompább felével "becsíkozzuk" megkapva ezzel a tök formát.6: végül egy nagyon pici
darabot lecsípünk a zöld marcipánból, elsodorjuk, az egyik végét behajtjuk és ráhelyezzük a tök tetejére.