Lángos

  • 2017.08.26.
  • 1

Most láttam csak hogy a nyár és a strandok legfőbb ételét, a lángost, teljesen elfelejtettem feltenni.... na majd most... :)Bár a legjobb lángosokat én Fehérváron a Skála melletti lángosos bódéban eszem... gyerekkorom óta ott van... a körülötte lévő bódék egyre csak változnak, de a lángosos az fix!!Azt nem döntötte be semmilyen gazdasági válság :)))Ennek a lángosnak az eredeti receptjét
itt
találtam.Hozzávalók:kb 6-8 darabhoz500 kg liszt25 g élesztő100 ml vízcsipet cukor2 csapott tk só
kb 150-200 ml vízFokhagymás öntethez:0,5 dl víz0,5 dl olaj3-4 gerezd fokhagymaElőször a fokhagymás öntetet készítjük el, a vizet és az olajat összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát és hűtőbe tesszük.A tésztához 100 ml langyos vízbe teszünk egy kevés cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.A liszthez adjuk a sót, az élesztős vizet, majd kb 200 ml vízzel közepesen lágy tésztát dagasztunk.1 órát kelni hagyjuk.A tésztából gombócokat formálunk, és még őket is pihentetjük 30 percig.1-1 gombócot kézzel kinyújtunk és forró, bő olajban kisütjük őket.Meglocsoljuk a fokhagymás öntettel, tejföllel és a végén megszórjuk rengeteg sajttal.

Címkék

Kelt Tészta