Áfonyás sajttorta

  • 2017.08.06.
  • 0

Hatalmas nagy kedvencem, érte megéri bekapcsolnom a sütőt :)Most nem vízgőzben, hanem csak simán sütöttem, így rusztikusabb színe van.Ehhez a tortához mindig Mautner Zsófi
receptjét
használom, a hozzá tartozó videóban, meg is lehet nézni hogy kell vízben sütni :)
A mascarponét érdemes egy fél órával a torta összeállítása előtt kivenni a hűtőből, így tökéletesen lehet majd vele dolgozni.Hozzávalók:23 centis formáhozKekszes alaphoz:250 g darált keksz( én teljes kiőrlésű vajas kekszet használtam)125 g olvasztott vajA krémhez:750 g krémsajt
(mascarponét használtam)150 g porcukor1 citrom reszelt héjafél citrom leve100 ml tejföl100 ml habtejszín2 egész tojás3 tojássárgája1 ek étkezési keményítő( elhagyható )kb 200 g áfonya
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a krémet.A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom héját és levét, a tejfölt, a tejszínt, a tojásokat, a keményítőt és alaposan elkeverjük.A kekszes alapra szórjuk az áfonyát. ráöntjük a krémet és 180 fokon kb 60 percet sütjük.Tipp: a tortaformát körbe is tekerhetjük alufóliával, hogy ha az áfonya levet engedne, ne folyjon ki.Amikor kivesszük a sütőből még tűnhet folyékonynak, de hűtőben másnapra tökéletes lesz, mert hogy ha kihűlt, akkor egy éjszakára megy a hűtőbe.

Címkék

Torták