Sárgabarackos gombóc

  • 2017.07.08.
  • 5

Végre egy gombóc recept amibe nem kell krumplit főzni, áttörni, megvárni míg kihűl, annyi liszt amennyit felvesz... de még mindig ragad... ugyanis ebben túró van!Mindent összegyúrunk, kicsit pihentetjük és már kész is! Emberem azt mondta hogy ugyanolyan mint a szilvás gombóc csak sárgabarackkal.... szóval még az íze is ugyanolyan jó :)Az eredeti receptet
itt
találtam.A margarint vajra cseréltem, mást nem változtattam rajta.Hozzávalók:kb 10-12 db gombóchoz60 g vaj250 g zsíros túró1 db egész tojás1 db tojássárgájacsipet só1 citrom reszelt héja160 g liszt10-12 db sárgabarackpirított zsemlemorzsafahéjas porcukorA vajat megolvasztjuk.A túrót kicsit áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojásokat, csipet sót, a citromhéjat és végül a lisztet.Egy ruganyos könnyen kezelhető tésztát kapunk,1 órára hűtőbe tesszük, addig kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és kimagozzuk a barackokat.A tésztából csípünk egy darabkát, kézzel kilapítjuk, beleteszünk egy egész barackot és jól becsomagoljuk.Kicsit meg is gömbölyítjük, mint a kókuszgolyónál :)Gyöngyöző vízben kifőzzük a gombócokat kb 15 perc alatt, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket.Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.