Erdei gyümölcsös crumble

  • 2017.06.18.
  • 5

Vagyis morzsasüti :)Ezt a sütit még egy muffinál is gyorsabb elkészíteni, de az íze...
Tavaly már elkészült
áfonyás változatban, most erdei gyümölcsökkel készítettem, de kedvünk és ízlésünk szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető.Dobjunk mellé egy gombóc fagyit és máris kész a szuper hétvégi sütink :)Tökéletesen működik, befőttel és fagyasztott gyümölccsel is.Hozzávalók:Tészta:150 g liszt50 g mandulaliszt50 g szeletelt mandula100 g barna cukor100 g vaj1 tk vaníliás cukor400 g gyümölcs( nálam: áfonya, fekete ribizli, cseresznye, málna, szeder, eper )100 g fehércsokiA sütőt előmelegítjük 180 fokra.A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, vagy késes aprítóba tesszük és hagyjuk hadd
végezze a dolgát.Ennek a morzsalékos tésztának a felét egy piteformába szórjuk, kissé lenyomkodjuk.Rátesszük a gyümölcsöket, rádobáljuk a kis kockákra felaprított fehércsokit, és végül megszórjuk a tészta másik felével.180 fokon kb 45 percig sütjük.Akkor jó amikor a szélén bugyog a gyümölcs.