Áfonyás sajttorta fagyi

  • 2017.06.22.
  • 1

Na most már nem kapcsolom be a sütőt... nagyon meleg van, fagyi kell!!! :)Na jó, azért az ostyasütőt bekapcsoltam a tölcsérekhez...A tölcsérek receptjét
itt
találtam.Hozzávalók:300 g áfonya200 ml habtejszín500 g mascarpone170 g sűrített tej1-2 tk porcukor ha szükséges2-3 db kekszAz áfonyát feltesszük főni, amíg össze nem esik, kicsit lekvár állagú nem lesz.Természetesen lekvárt is használhatunk helyette.A habtejszínt habbá verjük.A mascarponét elkeverjük a sűrített tejjel, beleforgatjuk a habtejszínt, ha szükségesnek érezzük porcukrot teszünk bele.Ha kihűlt az áfonya, elkezdjük rétegezni.Egy püspökkenyér formába öntjük a mascarponés krém felét, rá az áfonyát, kicsit belekeverjük, megszórjuk tört keksszel.Ráöntjük a krém másik felét, mehet rá az áfonya, kicsit elkeverjük benne, megszórjuk keksszel és mehet is a fagyasztóba.Mielőtt fogyasztjuk 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy könnyen lehessen kanalazni.Tölcsérekhez:60 g puha vaj1 db tojás100 g porcukor130 g liszt120 ml forró vízA vajat, a tojással és a cukorral habosra keverjük.2-3 részletben hozzáadjuk a lisztet, legvégén pedig a vizet.Ostyasütőben kisütjük, majd formázzuk a tölcséreket.