Panna cotta málnaöntettel

  • 2017.05.06.
  • 3

Nagyon imádom ezt az édességet és mégis rettentően megfeledkeztem róla mostanság...
már önmagában is nagyon krémes és finom, de ezzel a málnával... na meg a ropogós amaretti keksszel... szerintem egészen zseniális :)Hozzávalók:4 pohárhoz250 ml tej250 ml habtejszín55 g cukor1 vaníliarúd kikapart magjai3 db lapzselatin250 g fagyasztott / friss málna2 tk mézA zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.A tejet a tejszínnel, a cukorral és a vaníliamagokkal feltesszük melegedni.Elég melegnek kell lennie, de forrnia nem szabad.A zselatinlapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük a tejes keverékhez.Poharakba töltjük és 1 éjszakát hűtőbe tesszük.A kiolvasztott málnát botmixerrel pürésítjük, elkeverjük benne a mézet, majd a panna cotta tetejére kanalazzuk.Megszórjuk keksszel tálalás előtt.