Madártej

  • 2017.05.16.
  • 4

Mikrós habbal.... ha a nagymamám olvasná ezt, nem biztos hogy büszke lenne rám... pedig én próbáltam más módon is elkészíteni a habot, de a madaraim rendszerint lapostetvek maradtak.... ekkor olvastam hogy mikróban is el lehet készíteni a habot... és hát bizony hogy el lehet :))Mi jobban szeretjük a kicsit sűrűbb madártejet, ellenkező esetben plusz tej mehet bele még!Hozzávalók:500 ml tej1 vanília rúd4 ek cukor5 db tojásA tejhez adjuk a vanília rúdból kikapart magokat és magát a rudat is, feltesszük főni.Közben a tojásokat ketté választjuk.A sárgákat elkeverjük a cukorral.A forró tejből pár merőkanállal adagolunk a tojássárgához és gyorsan elkeverjük, majd az egészet hozzáöntjük a többi tejhez.( Ez azért fontos hogy a forró tej ne kapja össze a tojásokat )Időközben kihalásszuk a vanília rudat.Addig főzzük amíg elérjük a nekünk szimpatikus állagot.A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy mikrózható tálban, majd 750 W-on 1,5 perc alatt elkészítjük.A madártejet tálba tesszük, rákanalazzuk a habot és alaposan behűtjük.