Gyümölcsös jégkrém nyalóka

  • 2017.05.31.
  • 2

Markoljuk fel a kedvenc gyümölcseinket a zöldségesnél és szaladjunk haza ilyen szuper aranyos jégkrém nyalókákat gyártani :))Én áfonyát és málnát használtam, de bármivel tökéletesen működik.4 db 1 dl-es műanyagpohárra és 4 db nyalókapálcára lesz szükségünk egy adaghoz.Az eredeti receptet
itt
találtam.Hozzávalók:Az áfonyás réteghez:100 g áfonya1,5 ek natúr / görög joghurt1 ek méz
A joghurtos réteghez:3 ek natúr / görög joghurt1 ek mézkéshegynyi vanília pasztaA málnás réteghez:100 g málna1,5 ek natúr / görög joghurt1 ek mézAz áfonyás réteghez, az áfonyához adjuk a mézet és a joghurtot majd botmixerrel pürésítjük.Átszűrjük és elosztjuk a 4 pohárka aljába.A poharakat mélyhűtőbe tesszük kb 20-25 percre.A joghurtos réteghez, a joghurtot elkeverjük a mézzel és a vaníliával, majd a már megdermedt áfonyás rétegre öntjük.20-25 percre visszatesszük a mélyhűtőbe.A málnás réteg előtt, mindegyikbe nyomunk 1-1 pálcikát.A málnás réteghez, a málnát elkeverjük a joghurttal és a mézzel majd botmixerrel pürésítjük.Átszűrjük hogy ne legyenek benne magok, majd elosztjuk a 4 pohárka tetejére.Betesszük a fagyasztóba.kb 20-25 perc után megszórjuk gyümölcsökkel kedvünk szerint.1 éjszakát fagyasztjuk.