Epres galette

  • 2017.05.21.
  • 8

Vasárnapi ebéd utáni desszertünk ez az epres pite lett :)Bármilyen más gyümölccsel el lehet készíteni, csináltam már almásan is, az is nagyon finom volt.A tészta receptjéért pedig Mautner Zsófit üldözi a hálám :)Az epret étkezési keményítővel összeforgattam egy kicsit hogy ne eresszen levet... eresztett, úgy hogy az akár el is hagyható.Hozzávalók:A tészta:150 g liszt100 g hideg vaj20 g porcukor1 db tojássárgája2 ek hideg vízA töltelék:kb 500 g eper2 ek cukor2 tk étkezési keményítőA lisztet a vajat és a sót aprítógép segítségével összemorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját és a vizet és tovább aprítjuk.Kivesszük, gyorsan összedolgozzuk majd 30 percre hűtőbe tesszük.A töltelékhez az epreket felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt majd alaposan megkeverjük.Lisztezett sütőpapírra rakjuk a tésztát, kör alakúra nyújtjuk, áttesszük abba a tepsibe amiben sütni fogjuk, közepére ráhalmozzuk a tölteléket, széleit felhajtogatjuk.180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.Mikor kivettük, megszórjuk levendulavirággal és porcukorral.A széleit tojással le is kenhetjük sütés előtt, és akkor barnább lesz a széle.

Címkék

Eper