Epres sajttorta

  • 2017.03.22.
  • 1

Pohárban, sütés nélkül!!! Kb 15 perc alatt össze lehet dobni ezt az édességet.... de lehet még annyi sem kell :)A végeredmény természetesen nagyon finom és szerintem nagyon szép is! :)A mascarponét én felhasználás előtt kb 1 órával ki szoktam venni a hűtőből, mert a szobahőmérsékletű mascarponéval
lehet a legkönnyebben
dolgozni.
Hozzávalók:4 db pohárhozKekszes réteg:100 g vajas keksz40 g vajKrém:500 g mascarpone200 ml tejföl100 g porcukor1 citrom héja1/2 citrom leve1 vanília rúd kikapart magjaiEpres réteg:kb 350-400 g eper1-2 ek porcukor1/2 citrom leveA kekszes réteghez a vajat ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk majd összekeverjük őket.A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük.Az epret megmossuk, levágjuk a szárakat, felkockázzuk, megszórjuk porcukorral és citromlével.Na és akkor már rétegezhetjük is a poharakba:Pohár aljába kerül egy kis krém, keksz, eper, még egy kis krém, keksz és végül eper.Ezt megismételjük a többi pohárral is.Azonnal fogyaszthatjuk, hűtőbe max 1 órát tartsuk mert a kekszes réteg hamar átvizesedik és nem lesz ropogós.