Túrós pogácsa

  • 2017.01.02.
  • 9

Szilveszterről maradt még egy receptem... szerintem a pogácsa az első számú kedvenc ami a sós sütiket illeti... sütjük, névnapra, szülinapra, házibuliba, baráti összejövetelekre, kerti partikra, piknikre, bableves mellé... szóval kb mindig :))Az eredeti recept
innen, de én feleztem az adagot mert mini pogácsákat csináltam.Hozzávalók:50 ml tej1 kk cukor15 g élesztő300 g liszt15 g só165 g olvasztott vaj250 g túró1 db tojásA tetejére:1 db tojás 1 tk tejföllel és csipet sóval elkeverveszezámmag / sajtA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson, kb 10 perc alatt.Egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat, ráöntjük az élesztős tejet és alaposan összegyúrjuk.Kicsit lágy lesz a tészta de nem kell több liszt rá!!A tésztát 1 éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap előmelegítjük a sütőt 200 fokra.A tésztát kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, kiszaggatjuk, tetejüket megkenjük a tejfölös tojással, megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal és kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.