Almás pite

  • 2016.10.04.
  • 6

A süti szerintem elmaradhatatlan kellék nagyon sok helyre... főleg egy egész napos költözködős, pakolászós, borozgatós naphoz amit az én Ángyimmal sikerült csinálnunk... poénnak indult a neve, most már lassan észre sem vesszük hogy így hívom :))Azt hiszem életemben először sikerült olyan almás pitét csinálnom ami nagyon kedvemre való... ha melegen nem raktam volna rá védőtetőt és nem ráncosodott volna be a teteje akkor talán még boldogabb lennék... de mindegy itt van egy csodás pite, a szombati napom emlékére.Hozzávalók:Tészta:300 g liszt150 g vaj80 g porcukor1 tojáscsipet só1 csomag sütőpor1 ek tejfölTöltelék:1 kg alma
( ez már a lereszelt mennyiség )60 g cukor1-1,5 tk őrölt fahéj1 ek búzadaraKenéshez:1 db tojásA z almákat meghámozzuk, lereszeljük, becukrozzuk, mehet bele a fahéj és félretesszük.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nagyon lágy akkor lisztet, ha nem áll össze akkor tejföl adjunk hozzá.A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk, belehelyezzük egy tepsibe, vagy piteformába.Megszórjuk a búzadarával.Az almát fogjuk, levét kinyomkodjuk és a tészta tetejére tesszük.A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele az almás részt.Lekenjük felvert tojással, megszurkáljuk.Ha maradt tésztánk akkor mintákat szaggathatunk belőle amiket szintén lekenünk tojással.180 fokon kb 30-40 percig sütjük

Címkék

Retró