Tiramisu

  • 2016.08.08.
  • 0

Emberemnek csináltam vasárnapi desszertnek.Az amarettó likőrnél és a kávénál sac per kb adatokat tudok csak megadni, kóstolgassunk! :)A mascarponét érdemes kivenni kicsit a hűtőből a készítés előtt, akkor tökéletesen lehet vele dolgozni ha szobahőmérsékletű.Hozzávalók:250 g mascarpone3 db tojás50 g porcukorcsipet sóKb 0,5 dl amarettó likőrkb 1 dl frissen főzött kávékakaópor200 g babapiskótaA tojásokat ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, majd a mascarponéval. Kicsi amarettót rakhatunk a krémbe is.Beleforgatjuk a habot a mascarponés krémből.A többi likőrt és a kávét összekeverjük, megmártjuk benne a babapiskótákat és egy tál alját kirakjuk vele, erre mehet a krém.Én rétegenként meg szoktam hinteni kakaóporral, tehát most jön egy réteg kakaópor, aztán megint egy sor áztatott babapiskóta, krém és végül kakaópor.4-5 órára hűtőbe tesszük.