Sakk szelet

  • 2016.05.25.
  • 0

Nem mertem egyedül nekifogni ennek a sütinek, ezért párom anyukáját hívtam segítségül akit nemes egyszerűséggel csak Anyukának hívok. Poénnak indult, ma meg már teljesen ráragadt :)Nagyon élvezem ezeket a sütős délutánokat, már tervezgetjük a többit is, olyan szuper receptekkel mint a darálós keksz vagy a diós stangli :)Ilyen anyóst kívánok amúgy mindenkinek!!! ( nem, ezt nem azért írom mert nézi a blogomat :)Hozzávalók:Fehér tészta:160 g puha vaj160 g porcukor1 vaníliás cukor1 citrom héja3 db tojás140 g liszt1/2 csomag sütőporBarna tészta:160 g puha vaj160 g porcukor3 db tojás120 g liszt20 g kakaópor1/2 csomag sütőporBaracklekvár150 g étcsoki1-2 ek olajA fehér tésztához a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéját és egyenként a tojásokat.Alaposan kikeverjük.Hozzáadjuk a sütőporos lisztet.Sütőpapírral bélelt gáztepsibe nagyon egyenletesen elkenjük a masszát és 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.A barna tésztával is ugyanígy járunk el.Ha kihűltek a lapok, a fehéret megkenjük lekvárral, rátesszük a barnát, függőlegesen félbevágjuk.Megint megkenjük lekvárral a tetejét és rátesszük a másik dupla lapot.Így úgy fog kinézni hogy alul egy fél fehér lap, rajta egy fél barna lap, rajta egy fél fehér lap megint és a tetején egy fél barna lap.Ezeket kb 1,5-2 centis vastagságú szeleteket vágok és ezeket lekvárral úgy ragasztom össze hogy kiadják a sakk szeletet.A csokit felolvasztjuk az olajjal, bekenjük vele a rudakat és hűtőben tároljuk.

Címkék

Retró