Kókuszhabos csiga

  • 2016.05.08.
  • 5

Most hogy az előző posztomba megnyitottam az eperszezont, folytatnám egy sütivel aminek semmi köze az eperhez... nem baj, mert ez úgy jó ahogy van! Retró is!! Legközelebb szebbek lesznek :)Hozzávalók:2 dl tej1 tk cukor20 g élesztő500 g liszt250 g vaj4 tojássárgájacsipet sóHab:4 tojásfehérje250 g porcukor200 g kókuszreszelék1 kk fahéjKenéshez:20 g vaj0.5 dl tejA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.Addig a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, majd az élesztős tejet és összegyúrjuk.A krémhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a fahéjat és a kókuszreszeléket.A tészta kenéséhez szánt vajat és tejet összemelegítjük amíg a vaj el nem olvad.A tésztát 4 részre osztjuk.Az első részt kinyújtjuk, megkenjük a vajas tejes öntettel, vékonyan megkenjük a kókuszos krémmel és feltekerjük.Kb másfél centis vastagságú csigákat vágunk le és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

Címkék

Retró