Klasszikus isler

  • 2016.05.03.
  • 7

Mini változatban :)Mióta rátaláltam erre a receptre a NLK Desszert karácsonyi különkiadásában, csak így sütöm az islert. Nagyon nagyon nagyon finom és ebben a méretben szuper aranyosak is :)Hozzávalók:kb 20-25 db-hoz200 g liszt70 g porcukor60 g darált dió140 g hideg vaj1 db tojássárgájakéshegynyi őrölt fahéjcsipet sóBaracklekvár100 g étcsoki2 ek olajA lisztet a cukorral és a dióval elkeverjük, beledaraboljuk a hideg vajat és elmorzsoljuk benne.Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk.Ha nagyon nem akar összeállni a tészta, kevés tejfölt adhatunk hozzá.Fél órára betesszük a hűtőbe.A sütőt előmelegítjük 170 fokra.A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.Ha kihűltek, 1-1 korongot lekvárral összeragasztunk és egy órát állni hagyjuk.A csokit és az olajat vízgőz fölött megolvasztjuk, megmártjuk benne az islereket és tetejüket tetszés szerint, durvára vágott dióval / kókuszreszelékkel / dekorgyöngyökkel díszítjük.Hűtőbe tesszük a csoki dermedéséig.