Kókuszos krémes

  • 2016.04.09.
  • 8

Van egy nagyon finom és nagyon szép süti receptem!! Vagyis szép lenne ha vastagabb csokiréteget tettem volna rá.. akkor biztos nem tört volna darabokra ahogy a kép is mutatja... Jó persze nem süti szépségversenyre készült, de azért legyünk őszinték... a szemünkkel is eszünk, plusz nekem fontos hogy a kezeim közül kikerülő süti szép is legyen :)No mindegy, ez most nem szép, de isteni finom, több csoki és szép is lesz :)Hozzávalók:Tészta:300 g liszt100 g porcukor1 csomag sütőpor2 ek cukrozatlan kakaópor125 g vaj1 db tojás1-2 ek tejföl
Kókuszos rész:6 db tojásfehérje100 g porcukor250 g kókuszreszelékSárga krém:6 db tojássárgája3 ek rétesliszt3 dl tej150 g puha vaj130 g porcukorTetejére:200 g étcsoki2-3 ek vaj / olajcsipetnyi kókuszreszelékElőször a krémet készítjük el: a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és a tejjel majd alacsony lángon sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni.Amíg hűl elkészítjük a tésztát: a lisztet elkeverjük a cukorra, a sütőporral, a kakaóporral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.Egy tepsit kivajazunk kilisztezünk, a tésztát ketté osztjuk.Az egyik felét kinyújtjuk és a tepsibe tesszük.Erre jön a kókuszos réteg: a tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket majd a tésztára simítjuk.A tészta másik felét is kinyújtjuk és a kókuszos rétegre fektetjük.180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.Ha a sárga krém kihűlt, akkor a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral és a krémhez keverjük.Ha kihűlt a sütemény, a tetejére tesszük a sárga krémet és 1-2 órára hűtőbe tesszük.Tetejére megolvasztjuk a csokit a vajjal vagy az olajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét.Megszórjuk kókuszreszelékkel és visszatesszük a hűtőbe.

Címkék

Retró