Diós kosárka

  • 2016.04.27.
  • 6

Aki nem szereti az időigényes sütiket most nyomjon rá a piros X-re a jobb felső sarokban mert ez bizony az... nagyon is. Nem véletlenül sütik lakodalomba, karácsonyra... ünnep kell hozzá és sok idő :)Hozzávalók:Tészta:400 g liszt250 g vajcsipet sófél csomag sütőpor4 tojássárgája1-2 kanál tejfölTeteje:4 tojásfehérje250 g cukor250 g darált dióBaracklekvárA tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a tojássárgákat és elkezdjük gyúrni, ha nem állna össze, tejfölt adjunk hozzá.A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót.A kosárka formákat kikenjük olajjal.Egy kis gombócot tépünk a tésztából, kilapítjuk kicsit, majd a formába nyomkodjuk.Addig ismételjük amíg el nem fogy a tészta, vagy a forma...Teszünk mindegyikbe egy kis baracklekvárt, tetejére habot teszünk és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.Még melegen kivesszük a formából.

Címkék

Karácsony Retró