Madártej

  • 2016.02.05.
  • 4

Ezerháromszáz éve nem ettem madártejet, pedig milyen jó is!Ja igen, tudom miért nem csináltam sűrűn... a hab.. mindig összeesett.. a madaraim úgy néztem ki mint a lapostetvek... de tényleg.Aztán jött Mautner Zsófi ( sajnos csak átvitt értelemben) és megmutatta nekem hogy mikróban is szuper habot lehet csinálni :)A nem túl híg madártejet kedvelők táborát képviselem, ellenkező esetben elegendő a 4 tojás is :)Hozzávalók:500 ml tej1 vanília rúd4 ek cukor6 db tojásA tejhez adjuk a vanília rúdból kikapart magokat és magát a rudat is, feltesszük főni.Közben a tojásokat ketté választjuk.A sárgákat elkeverjük a cukorral.A forró tejből pár merőkanállal adagolunk a tojássárgához és gyorsan elkeverjük, majd az egészet hozzáöntjük a többi tejhez.( Ez azért fontos hogy a forró tej ne kapja össze a tojásokat )Időközben kihalásszuk a vanília rudat.Addig főzzük amíg elérjük a nekünk szimpatikus állagot.A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy mikrózható tálban, majd 750 W-on 1,5 perc alatt elkészítjük.A madártejet tálba tesszük, rákanalazzuk a habot és alaposan behűtjük.