Mandula fahéjas cukorköpenyben

  • 2015.10.14.
  • 8

Vásárok rendszeres kelléke ez a cukrozott, fahéjas, langyos mandula... fantasztikusan jó!!! Én kettesével eszem, de lassan áttérek az ölembe veszem a tálat módszerre :)Tudom még odébb van, de szerintem Karácsonyra ajándékba is szuper!Az eredeti recept:
ittHozzávalók:100 g mandula ( héjas )45 g cukor1 ek sűrített tej1 ek víz1/2 csomag vaníliás cukor1 tk őrölt fahéjA mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk.A többi hozzávalót lábosba tesszük és alacsony lángon a cukor olvadásáig főzzük.Hozzáadjuk a mandulát és óvatosan kevergetve addig főzzük amíg a cukros rész rá nem morzsálódik a mandulára.Sütőpapírra kiborítva hűlni hagyjuk.