Joghurtos eperfagyi

  • 2015.06.05.
  • 1

Már annyi epret ettünk, hogy lassan áttérek valamelyik másik gyümölcsre, de előtte azért még egy jó fagylaltot csináltam belőle hiszen nyakunkon a nyár és kevesebb üdítőbb dolog van annál, mint hogy az ember hazaér és lehűti magát egy adag sk fagylalttal :)Eredeti recept:
ittHozzávalók:( 1 formához )500 g eper150 g porcukor250 g görög joghurt1 citrom1 vanília rúd2 dl habtejszínAz epret megmossuk, levágjuk a szárát és feldaraboljuk.Hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vanília rúd kikapart magjait és botmixerrel pürésítjük.A tejszínt kemény habbár verjük és óvatosan beleforgatjuk.Egy formát kibélelünk fol packkal, beleöntjük a masszát és már mehet is a fagyasztóba.4-5 óra múlva már ehetjük is.