Keksztekercs

  • 2015.05.19.
  • 9

Újabb retro recept, mert vannak dolgok amiket nem lehet megunni :)Gyerekkori kedvencem nem rég kacsintgatott rám egy cukrászdában, ahonnan el is hoztam... amint beleharaptam ömlött a számba a margarinos krém úgy hogy sajnos rögtön búcsút is vettünk egymástól...
Próbálkoztam már jó pár recepttel, de amit fel kell tekerni na azok nekem általában tizedszerre jönnek össze és ezzel sem történt máshogy, viszont kaptam egy állítólag bombabiztos receptet...és tényleg az! Sikerült!! Elsőre!!Hozzávalók:250 g darált keksz100 g porcukor1 dl kávé1 ek lekvár2 ek kakaópor1 ek rum30 ml tejTöltelék:100 g puha vaj50 g porcukor50 g kókuszreszelékA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.Én ezt úgy oldottam meg hogy dupla folpackon nyújtottam és még a sodrófát is betekertem vele.A töltelékhez a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük a kókuszreszeléket,Feltekerjük, becsomagoljuk és 2-3 órára betesszük a hűtőbe.Tálalás előtt a külsejét kókuszreszelékbe forgatjuk.