Bori málna álma

  • 2013.04.04.
  • 6

A Gaura Ágnes írónővel futó
közös játék
mellett (melyre még mindig lehet jelentkezni! ) 4 db desszerttel is készültem, melyeket az írónő könyve ihletett. Minden héten hozok egyet, amíg csak tart a játék. Remélem tetszeni fog nektek is és általuk még inkább kedvet kaptok az írónő könyveinek olvasásához. :-)Bori málna-álmaHozzávalók:- 1 ek. málnapálinka- 1-2 ek. víz- 1 tk instant kávé (granulátum)- 5-6 db babapiskóta-
kb 15 - 20 db málna(fagyasztott is jó)-
2,5 ek. cukor-
3 ek málnapálinka vagy víz-
1 tk. keményítő-
2 dl tejszín-
5 dkg olvasztott fehércsoki-
fél doboz(nagy) lecsöpögtetett tejföl-
1 ek. porcukor- díszítéshez málnaszemek, vagy apróra tört corn flakesA málnapálinkát, kávét és vizet kikeverjük, hogy a kávé gran. feloldódjon. A babapiskótákat félbetörjük.A málnát a cukorral, pálinkával(vagy vízzel) összefőzzük. Leszűrjük, hogy mag ne maradjon benne, majd visszatesszük a gázra, hozzákeverjük a keményítőt és kissé besűrítjük. hagyjuk hűlni. A tejszínt habbá verjük. A lecsöpögtetett tejfölt kikeverjük a porcukorral és a megolvasztott fehércsokival( ez utóbbi el is hagyható). Ez utóbbihoz hozzákeverjük a tejszínt is. Ezután mehet a rétegezés. A babapiskótákat belemártjuk a málnapálinkás-kávés lébe, majd letesszük egy bármilyen forma aljába. (Én ezeket a szép poharakat választottam). Ezután rákanalazunk egy adag tejszínes-tejfölös keveréket. Erre jön a málnakrém. Ismét mártott babapiskóta, majd tejszínes-tejfölös krém, és végül a tetejére ismét málnakrém. Díszítjük(Én apróra tört corn flakes-szel ill. málnával díszítettem). Ez az adag 2 főre elég. A férjemmel "estünk neki" ( a lányzóm nem szereti a krémes dolgokat) és így pillanatok alatt elfogyott. :-)megjegyzés: A lecsöpögtetett tejföl jó alternatíva a mascarpone krém helyettesítésére, hisz lényegesen olcsóbb, és a krémben nem érezni a kettő közti különbséget. Elkészítésénél csupán annyi a teendő, hogy egy sűrűbb szövésű anyagot helyezünk egy szűrőbe, amit egy edényre helyezünk. Ebbe öntjük a tejfölt, az anyagot felül összekötjük, és pár órát hagyjuk a hűtőben csepegni. A lecsöpögött savó később bármilyen kelt tészta készítéséhez felhasználható.