Kókusztekercs

  • 2013.02.11.
  • 3

Na, ez a kókusztekercs semmilyen formában sem nevezhető diétásnak. :) Persze ha nagyon akartam volna akkor átalakítottam volna (mondjuk így sem a klasszik), de ezt K kérte, hadd egyen végre valami "normálisat" is. Azért a végéből én is csíptem belőle. :P Néha megkívánom, pláne, ha rendelésre készítjük a cukiban. De nincs az a pénz, amiért én ennék belőle.... Sőt ha rám hallgatok, akkor ti se tegyétek!
Kókusztekercs - 2 rúdhozMassza:300 g darált keksz, 200 ml tej, 50 g finomított zabpehely, 50 g pirított, aprított dió, 25 g cukrozatlan kakaópor, 5 ek lekvár, rum ízlés szerint, ill. ha szükséges, porcukorVajkrém:150g puha vaj, 100 g nádcukor, 100 g kókuszreszelék, 4-5 ek kókusztej, + víz+ kókuszreszelék a hempergetéshezA kókusztekercs masszájához a kekszet ledaráljuk, a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Az összes hozzávalót egy tálba mérjük és jól összegyúrjuk. Ízlés szerint adjuk hozzá a rumot, ill. ha a lekvár nem elég édes, akkor egy kevés porcukrot. A begyúrt masszát tegyük hűtőbe.A krémhez a cukrot mérjük egy lábasba és engedjünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Kis lángon főzzünk belőle cukorszirupot. A puha vajat habosítsuk ki, majd apránként csurgassuk hozzá a szirupot. A kókuszreszeléket késes robotgéppel finomítsuk (ez a lépés kihagyható), majd a kókusztejjel együtt keverjük a vajhoz.A masszát felezzük meg, majd két sütőpapír között nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságú téglalappá. Kenjük le a krém felével, majd tekerjük fel. Csomagoljuk be a sütőpapírba és tegyük hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba. A massza felével ugyanígy járjunk el.Végül a kifagyott tekercseket hempergessük kókuszba és szeleteljük fel.