Tiramisu desszert

  • 2018.05.09.
  • 2

Az én verzióm. Ez most épp anyukám szülinapjára készült, hiszen nincs szülinapja valami tiramisus desszert nélkül.Hozzávalók:Kb 2 tojásos világos piskótalap250 g mascarpone250 ml habtejszín35 g zselatin por2 cl fekete kávépici vaníliaFog kelleni még:BabapiskótaFekete kávéPorcukorpici rumNatúr színű glaze:132 g fehércsokoládé86 ml tejszín20 ml víz15 g glükóz szirup1 lap zselatin12,5 g étolajElkészítés: A desszert krémjéhez a tejszínt lágy habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a hidegvízbe áztatott, majd felmelegített zselatint, a vaníliát és a kávét. A félgömb formába nyomunk habzsákból alulra, ebbe nyomunk egy darabka babapiskótát, amit belemártottunk a porcukorral és rummal elkevert kávéban, majd feltöltjük a formát krémmel és a végén belenyomjuk a kiszaggatott piskótát. Fagyasztóba tesszük amíg teljesen meg nem fagy. A glazehez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A tejszínt, glükózt és a vizet felforraljuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Ha felforrt a tejszínes keverék kb 3 részletben a csokihoz adjuk, közben kevergetjük. Belekeverjük a kicsavart zselatinlapot, majd az olajat is. Ekkor szinezhető is. Átszűrjük, blendeljük és akár azonnal is fel lehet használni.Kivesszük a formából a desszertet, leöntjük a 37 fokosra hűlt glazzel és díszítjük. Én csokidarával bepaníroztam illetve megszórtam kakaóporral plusz kapott rolettit és arany cukorgyöngyöket.Itt tudtok csatlakozni hozzám!