Gőzgombóc

  • 2018.02.24.
  • 4

Hozzávalók 6db-ra:25 dkg liszt2,5 dkg friss élesztő5 dkg cukor5 dkg olvasztott vaj1 dl tej1 tojásVanília sodóhoz:8 dl tej40 g vaníliás pudingpor4 ek cukor2 cs vaníliás cukor1 vanília kikapart magjaEzenkívül:darált mák6 ek szilvalekvárElkészítés: Minden hozzávalót egy tálba mérünk, összegyúrjuk és jól kidagasztjuk. Lefedve duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a sodót úgy mint egy sima pudingot. Ha megkelt a tészta 6 részre osztjuk, szétlapítjuk, majd 1 evőkanál szilvalekvárral töltjük meg és golyóvá formáljuk. Hagyjuk kelni egy picit, közben előkészítjük a párolót. Nekem ilyen kis házilag összerakottban készült. Egy nagy lábasba vizet tettem, abba lefordítva egy csatos tortaformát aminek az alja lesz ugye felül, amit szépen lekenünk olajjal hogy ne ragadjon rá. Ráhelyezzük a gombócokat és lefedjük. Nekem kb fel óra kellett hogy készre párolódjon. Langyosan mélytányérba raktam, mertem rá sodót és megszórtam kevés darált mákkal.Itt tudtok csatlakozni hozzám!