Mákos rétes

  • 2017.10.06.
  • 1

Kaptam egy kedves megkeresést és lehetőséget, hogy kipróbáljam az Inka stevia-t. Még tesztelem, próbálgatom, de elmondhatom már most, hogy nagyon jó. Nincs utóíze, szépen elegyedik, feloldódik hideg vagy meleg ételben, italban. Eddig szuperül bevállt. :) ITT tudtok bővebb információt kapni a termékről! :)Hozzávalók: 2 rúdhoz1 cs teljes kiőrlésű rétestészta (8lapos)Töltelékhez:150 g darált mák1 alma2 tk baracklekvár (nálam őszi)2 tk négyszeres erősségű steviafahéjcsipet só1 citrom reszelt héja50 g olvasztott vajElkészítés: 1 rúd réteshez 4 lapot használtam és a bekevert mák tölteléket is elfeleztem. Az első lapot egy nedves konyharuhára tettem, lekentem olvasztott vajjal, majd rá a másik lap, lekenés, lap, lekenés, lap, rá a töltelék a tészta szélére egy csíkban és a konyharuha segítségével feltekertem. Ugyanezt megcsináltam a másik 4 lappal is, majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük olvasztott vajjal és kb 200 fokon 10 percig sütjük. Aranybarnára. Langyosan szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.Itt tudtok csatlakozni hozzám!