Linzer gluténmentesen

  • 2017.09.29.
  • 7

Hozzávalók:20 dkg rizsliszt10 dkg kukoricaliszt20 dkg margarin10 dkg cukorpici víz (ha nem állna össze a tészta)csipet só1 citrom héjaElkészítés: Ugyanaz az eljárás mint a rendes lisztes linzernél. A margarint elmorzsoljuk a lisztekben, hozzáadjuk a cukrot, sót, citromhéjat és összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tészta akkor kevés vizet adunk hozzá. Hűtőben pihentetjük 1 órát, majd rizslisztes munkafelületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 170 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. A széle kezdjen barnulni és akkor már jó.Fontos: Hagyjuk a tepsin kihűlni, mert ha forrón akarjuk leszedni a sütiket morzsálódni fog és darabokra fog törni.Itt tudtok csatlakozni hozzám!