Almás pitécske

  • 2017.08.09.
  • 4

1 szóval tudnám illetni a sütit, hogy imádom! Igazi klasszikus süti, a maga egyszerűsége a nagyszerűség. :) Ajándékba sütöttem apukámnak!Hozzávalók:Tésztához:20 dkg liszt10 dkg hideg margarin5 dkg porcukorpici sóTöltelékhez:1 almafahéj2 ek cukorkevés keményítőLekenni:1 tojásfehérjeElkészítés: A tésztához a vajat elmorzsoljuk a porcukorral, sóval elkevert lisztben. Ha nem állna össze pár csepp hideg vizet adunk hozzá és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és fél órát pihentetjük a hűtőben. A töltelékhez az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd elkeverjük a cukorral, fahéjjal és a keményítővel. A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk kb 5 mm vastagságúra, majd a vajazott-lisztezett piteformába egyengetjük. Megszúrkáljuk villával, majd belerakjuk a tölteléket. A maradék 1/3-ad résznyi tésztát ízlés szerint ráhelyezük a tetejére. Én rácsoztam. Lekenjük 1 tojásfehérjével. 180 fokon aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.Itt tudtok csatlakozni hozzám!