Pizzás csiga

  • 2017.07.11.
  • 0

40 fok ide vagy oda én bizony bekapcsoltam a sütőt...igaz majdnem elszédültem, de sebaj :D
Ez a csiga receptje párom anyukájától van. :) Arany keze van és valami hihetetlen finom kelt tésztákat csinál (amúgy mindent nagyon finoman készít :) imádok tanulni tőle). Elkértem a receptet és most én is megsütöttem. :)Hozzávalók:Tésztához:50 dkg liszt2,5-3 dl tej3 dkg friss élesztőkevés cukorsó2 tojássárgája5 dkg ráma (én olvasztva, de langyosan tettem bele)Töltelékhez:1 kicsi konzerv paradicsompüré2 tk pizzakrém2 tk ketchupTetejére:5 dkg sajtElkészítése: A tésztához a langyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Lefedve 1 órát kelni hagyjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságra, lekenjük az elkevert paradicsomos pizzakrémmel, majd feltekerjük a hosszabbik oldalánál. Felszeleteljük, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket és megszórjuk reszelt sajttal. Fél órát a tepsiben kelesztjük, majd 200 fokon aranybarnára sütjük.Itt tudtok csatlakozni hozzám!