Baracklepény

  • 2017.07.21.
  • 2

Eredetileg sárgabarackot ír a recept, de én most nektarint használtam. Isteni finom. Családunk minden tagja szereti és évről évre elővesszük a receptjét. :)Hozzávalók:20 dkg cukor20 dkg puha vaj5 tojás20 dkg réteslisztPici rumBarack (ki milyet választ)Elkészítés: A cukrot a puha vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Először a kimért lisztet forgatjuk a vajas keverékhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét is. Ha jól elkevertük sütőpapíros közepes méretű tepsibe egyengetjük. Szép sorban ráhelyezzük a tisztított, szeletelt barackot és forró sütőben sütjük tűpróbáig. 180 fokon kb 25 perc.Porcukorral megszórva tálaljuk.Itt tudtok csatlakozni hozzám!