Marcipános-konyakmeggyes macaron

  • 2017.03.29.
  • 1

Első próbálkozások. Annyira tetszenek ezek a kis színes finomságok és annyiféleképpen lehet variálni a színét-ízét, hogy kedvet hozott megtanulni. Biztos, hogy fogok még csinálni.Hozzávalók:250 gr mandulaliszt170 gr porcukor75+75 gr tojásfehérje250 gr kristálycukor65 ml vízTöltelékhez:200 gr natúr marcipán4 cl konyak vagy cherry brandy100 gr apróra vágott meggyElkészítés: A mandulalisztet, a porcukrot 75 gramm tojásfehérjével egy tálban elkeverjük egy gumis lapáttal.A kristálycukrot a vízzel felrakjuk főni, közben egy tálban elkezdjük verni a másik 75 grammnyi tojásfehérjét. Mikor a cukorszirup elérte a 118 fokot, melegen, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a habhoz és addig verjük, amíg ha felfordítjuk a tálat nem folyik ki a hab, hanem kemény marad.Ezután a szirupos tojáshabot lazán hozzáforgatjuk a mandulisztes alaphoz és addig keverjük egy gumis lapáttal, amíg lávaszerűen nem folyik, majd habzsákba töltjük és kis távolságot hagyva köztük félgömböket nyomunk. Hagyjuk minimum 1 órát szobahőmérsékleten száradni addig, amíg tapintásra már nem ragad az ujjunkhoz. Ekkor mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe kb 12-15 percre. Ha kész hagyjuk teljesen kihűlni. A töltelékhez a hozzávalókat összedolgozzuk, majd a kihűlt macaronokba töltjük.Itt tudtok csatlakozni hozzám!