Meggyes-mákos kuglóf narancsos mascarpone krémmel

  • 2014.01.01.
  • 1

Az új év első posztja és szigorúan mákos. :) Csak mert imádom a mákot és mert elvileg a lencse mellett ez is gazdagságot hoz. :) Fene tudja...várjuk szeretettel. Ha meg nem hoz, legalább ettünk egy fiiiinom mákos sütit. Az eredeti recept 4 azaz négy deka mákot írt, én pedig (csak, hogy bebiztosítsuk a gazdagságot :D ) kapaszkodjunk meg, 18 dekát tettem bele, de nem volt sok...sőt! Én még tettem volna bele. :D A krémmel egyébként nagyon jól harmonizált...úgyhogy bátran kimondhatjuk, hogy a mák nem csak a citrom legjobb barátja, hanem a narancsé is. :)Hozzávalók:Tésztához:18 dkg darált mák15 dkg liszt1 cs sütőpor1 cs vaníliás cukor16 dkg cukor1 narancs leve, héja1 dl tej10 dkg vaj3 tojás1 mk fahéj1 kisebb üveg meggybefőttKrémhez:25 dkg mascarpone1 dl tejszín3-4 ek porcukor1 narancs leve és héjaElkészítés: A tésztához a vajat, cukrokat, tojást, narancshéjat jól kihabosítjuk. A lisztet, mákot, sütőport, fahéjat elkeverjük és hozzáadjuk a tojásos masszához a tejjel és a narancs levével együtt, majd jól összedolgozzuk. Beleforgatjuk a lecsepegett meggyet és szilikonos kuglófformába töltjük. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült még melegen kiborítjuk a formából és teljesen kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a krémet úgy, hogy a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kikavarjuk. A kihűlt kuglófot vízszintesen félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, majd berakjuk a hűtőbe. Tálalás előtt szórhatunk rá porcukrot.Itt tudtok csatlakozni hozzám!